2007. június 2., szombat

EGYÉB


KEDVES HONFITÁRSAK !
KEDVES BARÁTAIM !

Ha szét nézünk, szerte Európában, szinte majdnem minden országban találunk kisebbséget. A jelenség nem új (!) mióta Europa történetét írjuk.
Már 1224-ben megszületett az elsö kisebbségi törvény, mely II. András Árpádházi királyunk nevéhez füzödik. Európa történelmébe ANDREARORUM PRIVILEGIUM néven vonult be, mely törvény az erdélyi szászoknak biztosít kiváltságokat.
Itt kell megemlítenem a magyarság furcsa helyzetét Európában. A kisebbségek, szinte kivétel nélkül jelentéktelen számarányban élnek Európa országaiban, többnyire anyaország nélkül.
Trianonnak köszönhetöen a magyar kisebbség számaránya a környezö országokban igen jelentös, többnyire egy tömbben élve, esetenként átlépve a százezres és milliós nagyságrendet. Helyzetük azonban, minden helyi hatósági szépítés ellenére megrendítö.

Mindnyájan tudjuk mi történt az elmúlt év tavaszán Pozsonyban:
Magyar diákcsoportot kísérö tanárokat vett örizetbe a szlovák rendörség. Eljárást kezdeményezve ellenük engedély nélküli idegenvezetésért, mert az egykori magyar koronázó város nevezetességeit magyar nyelven magyarázták el diákjaiknak. A rendöri fellépés egy napon belül kétszer is megtörtént. A kisérö tanárokat több órás fogvatartás után a magyar konzul közbenjárására engedték szabadon fenntartva a vádat, melytöl késöbb elálltak humanitárius szempontól vezérelve. Kíváncsi lettem volna arra, ha a már magyar földön tartózkodó vádlottak ellen, a szlovák bíróság által hozott itéletet, hivatkozva az EU idevonatkozó szabályaira, a magyar hatóság vegre hajtotta volna vagy sem?
A helyi magyar konzul akkori határozott fellépését a szlovák hatóság a következöképp értékelte: Ez nem diplomáciai, hanem konzuli ügy, a magyarok ezt az ügyet, már megint „túllihegik”.
Szlovákia amióta a függetlenség útjára lépett a legádázabb ellenségünkké vált. Egy példa: Rozsnyón a választási magyar iroda nöi mozsdójában elhelyezett bozótvágó kés mellett vörös rúzzsal, talán a vért szimbolizálva, a tükrön, a következö felirat ékesedett mintegy bátorságuk bizonyítékaként: „Elsönek asszonyaitokkal végzünk!”

Mindnyájan tudjuk, hogy mi történt közel egy éve Nyitrán Malina Hedvig egyetemi hallgatóval. Két férfi a parkban, világos nappal, több ember szeme láttára alaposan elverte, mert mobil telefonján magyarul beszélt, majd pólójára magyarellenes feliratot pingáltak filctollal.
Az áldozatot jó pár napig ápolták egy kórház intenzív osztályán. Összevert feje és erösen önsérüléseket.feldagadt szeme ékesen tanúskodott, illetve kizárt egy esetleges saját maga által okozott
Már akkor, frissiben nyilatkozott a magyar diplomácia: „Hagyjuk az ügyet a szlovák hatóságra.” Nem sokkal késöbb a szlovák rendörség az ügyet lezárta azzal, hogy nincsenek bizonyítékok, valamint, hogy nem kizárt az önsérülés.
Ekkortájt látogatott Magyarországra a szlovák külügyminiszter, kit Göncz Kinga magyar külügyminiszter asszony fogadott. A szlovák külügyminiszter már a protokoláris fogadáson kijelentette, hogy Malina Hedvig ügyében nem kíván tárgyalni, mely kijelentést Göncz Kinga tiszteletben tartotta, így erröl a kérdésröl szó sem esett.

Miután Malina Hedvig szülei mind ezek után magánvádi eljárást kezdeményezett, kijelentve, hogy akár a strassbourgi bíróságra is készek elmenni, a szlovák ügyészség kilátásba helyezett egy esetleges vádemelést Malina Hedvig ellen, hamis eskütétel és hamistanúzás ürügyén, mely a legszigorúbb elbírálás esetén akár öt év letöltendö börtönbüntetéssel is járhat.

A magyar diplomácia meg sem mozdult!

További fejlemények: Az elmúlt hetekben megszületett a vádemelés Malina Hedvig ellen, hamis eskütétel és hamistanúzás vádjával, a szlovák legföbb ügyész tollából.

A magyar diplomácia még mindig hallgat!
Az elmúlt napokban a vád koronatanúja öngyilkos lett, búcsúlevelet hagyván hátra, melyek nyilvánosságra hozatalát a szlovák rendörség megtagadta, a felsöbb hatóság pedig titkosította. Mindezt néhány nap alatt.

A magyar diplomácia továbbra is hallgat!

Május 29.-én Malina Hedvig ügyvédje visszaadja megbízását, miután a szlovák belügyminiszter nyomást gyakorolt személyére, vádolva a Magyar Koalíciós Pártot, az ügyvéd személyében, azzal, hogy a magyar párt politikai ügyet akar kovácsolni, kilátásba helyezve egy esetleges eljárást. Az ügyvéd Gál Gábor a szlovákiai magyar párt, az MKP parlamenti képviselöje. Csáky Pál pártvezetö viszonylag gyengén, erösen kifogásolhatóan próbálja magyarázni pártja ügyvédjének visszalépését. Kijelenti, hogy ö személyesen hisz, vagy sem Malina Hedvignek, jelen esetben ez másodlagos kérdés.

A magyar diplomácia továbbra is néma!

Közben Malia Hedvig pszihiátere minegy harminc órás kezelés után kijelenti, hogy ö személy szerint hisz a lány vallomásában, beszélgetésük során sem hazugságba, sem pedig ellentmondásba nem keveredett.

A magyar diplomácia még mindig hallgat!

Közben mind a hazai, mind pedig a szlovák média gerjeszt. A szlovák sajtó azt sugalmazza, hogy az a jó szlovák polgár ki ellene fordul Malina Hedvig alaptalan vádaskodásainak, továbbá ebben az esetben, szó sem eshet magyarellenességröl. A magyar média véleménye megoszló. A kormánypárti lapok, vagy agyonhallgatják, vagy néhány sorban csak a híradásra szorítkoznak.
Közben jelentkezett két tanú, kilétüket a szlovák hatóság egyenlöre nem fedte fel, kik azt állítják, hogy látták amint Malina Hedvig, a parkban, pólójára sajátkezüleg festette fel a magyarellenes feliratokat, majd cipöjét lehúzva, azt elhajítván, nevetve ment be az egyetemre.

2007. május 30.-a „m1”, „m2” Magyar Televízió „Napkelte” címü müsorában a két müsorvezetö Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek az országértékelés közben felteszi a kérdést:
„Milyen lépéseket kíván tenni a magyar diplomácia Malina Hedvig ügyében.” Rámutatva arra, hogy akár öt évet is kaphat egy esetleges elmarasztalás esetén. „Kíván –e tárgyalni erröl a közeljövöben esedékes szlovák miniszterelnökkel, Ficóval való találkozásuk alkalmával.”
Meg kell jegyeznem az igazság kedvéért, hogy nem régiben a „visegrádi négyek” találkozásakor Gyurcsány Ferenc egy kétoldalú beszélgetést Ticóval lemondott, azzal az indoklással, hogy a nemzetiségi kérdésekben nem mindenben értenek egyet.
Itt kell megemlítenem, hogy a szocialista korányzat elsö ciklusában lépett be Szlovákia az EU-ba, mégpedig a hirhedt „Benes Dekrétum” érvényben tartásával, melyet a belépés elött ugyan felvetett az akkori Orbán kabinet, de az új szocialista kabinet ezt a kérdést nem bolygatta. Röviden csak annyit, hogy az említett dekrétum kimondja más egyéb mellett a magyar faj kollektív bünösségét.
Vissza térve a Magyar televizióban elhangzottakra Gyurcsány Ferenc felelös magyar miniszterelnök a következöképp reagál:
-A kérdést ismeri az újságokból. (Igen érdekes válasz, csak az újságokból?)
-Ne avatkozzunk bele! (És miért nem?! Kérdezzük ezt mindannyian.)
-Legyünk figyelemmel a szlovák nemzet jogaira.
-Bölcsesség távol tartani magunkat.
Majd ez utobbit meg is indokolja a következöképp:
„Mi sem szeretnénk, ha Magyarországon, egy magyar állampolgár ellen folyó perbe a szlovák hatóság beavatkozna. Ez az ö dolguk. Bizunk a szlovák igazságszolgáltatásban. Nem volna bölcs dolog figyelmeztetni a nemzetiségi jogokra. Bölcsesség távolságot tartani.” Így szól a nem szószerinti idézet.
Ideje volna már egyszer és mindenkorra véget vetni ennek és az ehhez hasonló magyarellenes atrocitásoknak! Ha ez így folytatódik milliónyi magyar embernek kell majd rettegésben élni, vagy végleg feloldódni. Ezt nem engedhetjük! Széleskörü társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy a magyar diplomácia bünös hallgatását végre feloldjuk. Fogjunk össze és kényszítsük az ország, ez ügyben mind eddig oly megalkuvó felelös vezetöit a cselekvésre! Amig nem késö! Már a husznnegyedik órában vagyunk! Kérek mindenkit, hogy módja és lehetösége szerint cselekedjen.
Néhány példa: Bojkottáljuk a Magyarországon forgalomba hozott szlovák árúkat, bármi legyen is az. Ha muszáj odautaznunk (pl. rokonlátogatás) ne vásároljunk semmit, a határon innen tankoljunk, a megtörtént eseteket mindenhol, mindenkinek beszéljük el. A tudatot tartsuk ébren, világosítsuk fel a tájékozatlanokat.


Köszönöm megtisztelö figyelmüket!

Bécs, 2007. június 16.

Nincsenek megjegyzések: